NOTEBOOK-TECH Kft.

 

Notebook LCD kijelző javítás. Laptop telepítés, karbantartás

 

Szervizünk minden márkájú és típusú laptop, tablet illetve notebook javítását vállalja.LCD kijelzők javítása, LCD kijelző elektronika javítása. Márkától függetlenül, minden laptop típus esetén megoldást nyújtunk, a legkülönbözőbb laptop meghibásodások esetén is. Ha notebook alkatrész cserére van szükség, mi vállaljuk, hogy beszerezzük Önnek.Laptopját szakszerűen telepítjük, újrainstalláljuk. Notebook karbanrtás, tiszítás.

 

Rendelés, termék információ: 30 366-6898

 

 

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider


A laptop legérzékenyebb pontja az LCD kijelző

 

Az LCD kijelző tisztítása

 

A laptop karbantartásánál rendszeresen elvégzendő feladat az LCD képernyő megtisztítása a rárakódott portól és ujjlenyomatoktól. Ezt megtehetjük egy egyszerű mikroszálas törlőkendővel. A makacsabb szennyeződések eltávolítására pár száz forintért vásárolhatunk kimondottan a LCD monitor tisztántartására kifejlesztett tisztító sprayt törlőkendővel.

Ablaktisztítót, vizet és egyéb házilag kikevert elegyeket nem ajánlatos használni!

 

LCD kijelző mechanikai sérüléseinek javítása

 

A laptopok meghibásodásának fő okaként a nem megfelelő, hanyag használatot és a hanyagságot említhetjük. Az egyik leggyakoribb hiba, amely a laptop szakszerű javítását vonja maga után, az LCD kijelző megrepedése, vagy LCD kijelző betörése. Megelőzhetjük azzal, ha kinyitáskor mindig a monitor közepét fogjuk meg és billentjük fel, nem pedig az egyik sarkát. Így a kijelző nem fog eldeformálódni és a zsanérok is tovább bírják a használatból adódó terhelést.

Összecsukni is óvatosan kell a laptopot. Habár vannak olyan helyzetek, amikor látványosabb és a hangulati állapotunknak is jobbat tenne, ha erőteljesen lecsapnánk notebook LCD kijelzőjét, igyekezzünk inkább türtőztetni magunkat!

Az erőteljes becsukás is a kijelző sérüléséhez, töréséhez vezethet.

 

Ami banálisan hangozhat, de szintén gyakori sérülést okoz az LCD kijelzőkön, az a leesés. Mindig körültekintően helyezzük el a hálózati tápkábelt magunk körül. Így elkerülhető, hogy asztaltól felpattanva a lábunk belegabalyodjon a zsinórba és a földre rántsuk a gépet. Otthon mindig fix helyen használjuk a laptopot, ahol el tudjuk helyezni úgy a zsinórokat, hogy ne legyenek útban. Ha pedig magunkkal visszük valahova, a legbiztosabb, ha az akkumulátorra hagyatkozunk. Néhány órát így is tudjuk használni, ennél tovább pedig nem tart egy előadás, óra vagy kávézás sem.

 

LCD kijelző javítás elkerülése:

 

A legviccesebbnek tűnhetnek az alábbi tanácsok, de ilyen esetek is akadnak szép számmal: ne hagyjunk a billentyűzeten semmilyen tárgyat (pendrive-ot, adatkábeleket, tollat, ceruzát stb.) mert ha összecsukjuk a gépet, ezek sérülést okozhatnak az LCD kijelzőben.
Végül, de nem utolsósorban, ne bokszoljunk az LCD monitorba, ha ezredszerre sem tudjuk kirakni a pasziánszot, vagy vesztettünk egy internetes játékban.

 

LCD kijelzők típushibái és okai

 

Hosszú ideje történő használat esetén jellemző laptop LCD kijelzőjének világításáért felelős alkatrész meghibásodása. Tünete a halvány, alig látható monitor. Előfordulhat még, hogy a monitor fénycsöve mondja fel a szolgálatot, ilyenkor a kijelző egésze pirosas árnyalatban úszik. Előfordulhatnak függőleges, vagy vízszintes csíkok az LCD monitoron, vagy szétesett, pixeles kép jelenik meg. Ezeknek a hibáknak nagy része sajnos csak LCD kijelző cserével orvosolható, amihez megfelelő szakértelemmel rendelkező laptop javításban jártas céget vagy vállalkozót kell keresnünk - ajánlom magunkat!
Más esetekben elég csak a video kártyát kicserélni, de mindig érdemes szakemberrel megnézetni a laptopot, aki biztosan el tudja dönteni, hogy milyen jellegű javításra van szükség.

 

Ha cserélni kell az LCD kijelzőt

 

Attól persze, hogy valami gond van a laptop LCD képernyőjével, még nem kell rögvest a kukába hajítani, vagy beszámíttatni tízezerért egy többszázezres új gépbe! Ha egyébként megfelelt az igényeinknek érdemes utána nézni, hogy meg lehet-e javíttatni az LCD kijelzőt, és ha igen mennyiért.

A szakemberválasztás azonban alapos körültekintést igényel, nehogy több tízezer forintot kifizessünk egy teljes LCD kijelző cserére, holott csak egy kis áramkör javításra lett volna szükség.

 

 

Kérje ajánlatunkat LCD kijelző cseréjéhez!